Om Gunilla Föreläsningar Utbildning Coaching Kontakta mig

INTE BARA ORD - EN FÖRESTÄLLNING OM ATT TALA

Benny Haag låter sig inte beskrivas. Han måste ses. Och höras. Kanske berättar han historien om Margareta Krook, när hon lärde honom hur man talar till dem längst bak i publiken – och gör det på ett sätt som får en att tro att Krook har återvänt från de döda eller så låter han Keve Hjelm återuppstå i skepnad av rektor för Teaterhögskolan när han spänner blicken i Benny och frågar: har du bytt ras, Benny? Eller så berättar Benny någonting helt annat ur ett 20-årig teaterliv.

Benny Haag har på senare år gjort sig hörd med sina monologer, mest omtalad kanske Ondskan och nu senast Inte mer än fullt, tack (om vår käre vän alkoholen) på Boulevardteatern i Stockholm. Att få tyst på en man som har som jobb att stå ensam på scen och tala en hel kväll, låter sig naturligtvis inte göras hur som helst. En av de få som kan, få tyst på Benny Haag, är Gunilla Persson.

Gunilla Persson, doktorand och retoriklärare vid Stockholms universitet, är betydligt mer förutsägbar än Benny. Vad hon ska tala om vet vi. Nämligen konsten att tala, att väcka engagemang och övertala med ordets kraft. Hon hämtar inspiration från såväl Aristoteles som modern kommunikationsteori och vardagliga situationer.

Gunilla Persson har mångårig erfarenhet som föreläsare och utbildare inom näringsliv och förvaltning. Gunillas föreläsningar om presentationsteknik bygger på hennes egna blandning av klassisk retorik, pedagogik och språkvetenskap. Därtill kommer en rad användbara praktiska råd, som kommer ur gedigen erfarenhet att tala inför större och mindre grupper.

Tillsammans har Gunilla och Benny en unik erfarenhet av fysisk gestaltning och muntlig kommunikation och ger en engagerande och underhållande inblick i hur vi kommunicerar med varandra. En hissnande blandning av teori och praktik, högt och lågt; ett gräl om en parkeringsplats varvat med Aristoteles grundläggande råd för den gode talaren.

Det handlar om hur man väcker intresse och får kontakt med åhörarna, om säkert och osäkert kroppsspråk, hur man kan skapa närhet eller distans och om att alltid vara personlig men aldrig, aldrig privat. Och naturligtvis om berättandets kraft.
Gunilla Persson
Foto: Mathias Bergqvist
Röd FyrkantHur väcker man intresse?
Det handlar om hur man väcker intresse och får kontakt med åhörarna, om säkert och osäkert kroppsspråk, hur man kan skapa närhet eller distans och om att alltid vara personlig men aldrig, aldrig privat. Och naturligtvis om berättandets kraft.